Sito in italiano In cucina con Manu english site In cucina con Manu sitio en espanol In cucina con Manu site en francais

Champagne risotto with wisteria

Ingredients for 4 people:

  • 320 g Carnaroli rice
  • 3 bunches of flowers of wisteria
  • 2 shallots
  • 2 glasses of Champagne
  • 2 cups vegetable broth
  • zest of ½ lemon
  • 2 tablespoons extra virgin olive oil
  • 50 g of butter
  • salt
  • pink pepper

 

Preparazione:

Finely chop the shallots, after they are peeled, let them dry in a pan with a drizzle of extra virgin olive oil, add the rice and toast over high heat for two minutes, pour the champagne, let it evaporate, reduce the heat, add the broth a little at a time and continue to cook stirring constantly adding the broth. After about 15-18 minutes add salt, remove the pan from the heat, add the petals of wisteria, chopped zest of half a lemon, butter and stir. Serve in 4 four serving plates, sprinkle with freshly ground pepper, pink and decorated with some flowers of wisteria.

 

 

This post is also available in: French, Italian, Spanish


Recipes easy and quick to cook. In cucina con Manu.
Copyright © 2011 Manuela Gandolfo. All Rights Reserved.

I commenti sono chiusi.

Crediti: Realizzazione Siti Web - XONIC. Disclaimer: tutti i loghi e i marchi citati sono dei rispettivi proprietari.

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi