Sito in italiano In cucina con Manu english site In cucina con Manu sitio en espanol In cucina con Manu site en francais

The tart grandmother Mary

Ingredient:

  • 300 gr. flour
  • 2 egg yolks
  • 200 gr. of butter
  • 200 gr. of sugar
  • 1 packet of yeast
  • 1 grated lemon peel
  • marmalade as desired (apricot, blueberries, berries)

Preparazione:

Stir in a bowl the flour, egg yolks, sugar, baking powder, lemon zest and butter that we have previously melted over a flame. We work the mixture until a smooth paste, the paste wrapped in a paper tissue from the kitchen and put it in the refrigerator for at least 30 minutes.

Butter a pie dish and smear the mixture, leaving a little ‘part in order to prepare the strips of dough that will serve us later.

After we spread the mixture, add the jam and the previously prepared strips of dough to form a kind of network.

Note at 180 degrees for about 20 minutes.

This post is also available in: French, Italian, Spanish


Recipes easy and quick to cook. In cucina con Manu.
Copyright © 2011 Manuela Gandolfo. All Rights Reserved.

Insert a Comment

*

Cookie Privacy Crediti: Realizzazione Siti Web - XONIC. Disclaimer: tutti i loghi e i marchi citati sono dei rispettivi proprietari.

In cucina con Manu utilizza cookie tecnici e di terze parti. Cliccando su 'Chiudi' accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. privacy sui cookie

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi