Sito in italiano In cucina con Manu english site In cucina con Manu sitio en espanol In cucina con Manu site en francais

Grains with saffron and poppy

Ingredients for 4 people:

  • 320 g of wheat
  • 2 cups vegetable broth
  • 40 g of butter
  • 1 leek
  • 1 leek leaves to decorate
  • 1 glass of white wine
  • 1bustina of saffron
  • 30 g of grated parmesan cheese
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • poppy petals
  • salt
  • pink pepper



Soak the night before the corn in cold water to revive him.

The next day, cleaned leeks, brown it in a pan with a drizzle of extra virgin olive oil, add the corn and let it fry the seasoning, sprinkle with white wine, let it evaporate, add the vegetable broth, little by little, stirring, until the firing , when there are two minutes at the end of cooking, add salt, add the saffron dissolved in a ladle of broth and finish cooking, turn off the heat, add the poppy petals previously washed and cut into strips, stir in butter and parmesan and finally a sprinkling of freshly ground pink peppercorns.

Serve the corn with the help of a impiattatelo coppapasta, lying on a woven mat and steamed leeks and decorated with poppy petals.

This post is also available in: Italian, French, Spanish

Recipes easy and quick to cook. In cucina con Manu.
Copyright © 2011 Manuela Gandolfo. All Rights Reserved.

I commenti sono chiusi.

Crediti: Realizzazione Siti Web - XONIC. Disclaimer: tutti i loghi e i marchi citati sono dei rispettivi proprietari.

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.