Sito in italiano In cucina con Manu english site In cucina con Manu sitio en espanol In cucina con Manu site en francais

Cream of leek and zucchini with crispy bacon

Ingredients for 4 people:
  • 2 large leeks
  • 6 zucchini
  • 2 bacon slices 1 cm thick
  • 150 ml vegetable stock
  • salt
  • black pepper
  • extra virgin olive oil
  • Dried tomato skins to decorate
  • 4 slices of toasted bread

 

Preparazione:

 

Sprouted leeks and courgettes, wash them and cut them into slices; you dry the leeks in a pan with a drizzle of extra virgin olive oil, then add the zucchini, let them simmer, adding, if necessary, a little ‘vegetable stock and season with salt and pepper. Remove the pan from the heat and pass everything to the mixer, put the mixture in a saucepan, add the remaining broth and let it consume slightly, in the meantime, cut the bacon into strips and pass it in a pan for make it crunchy, then pass it on paper towels.

You can serve the past in a champagne glass, add the bacon, slice of bread bruschettata and decorate with dried tomato skins.

This post is also available in: French, Italian, Spanish


Recipes easy and quick to cook. In cucina con Manu.
Copyright © 2011 Manuela Gandolfo. All Rights Reserved.

Insert a Comment

*

Cookie Privacy Crediti: Realizzazione Siti Web - XONIC. Disclaimer: tutti i loghi e i marchi citati sono dei rispettivi proprietari.

In cucina con Manu utilizza cookie tecnici e di terze parti. Cliccando su 'Chiudi' accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. privacy sui cookie

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi