Sito in italiano In cucina con Manu english site In cucina con Manu sitio en espanol In cucina con Manu site en francais

Steamed Squid

Ingredients for 4 people:

  • 400 g of average fresh squid
  • 20 cherry tomatoes
  • 2 zucchini
  • 1 onion
  • 4 tablespoons of extra virgin olive oil
  • 4 basil leaves
  • salt
  • black pepper

 

Preparazione:

Wash the squid, peel, remove the internal bone and the tooth at the center of the tentacles, or if you have time, have them cleaned at the fish, rinse again, separate the tentacles from the bag and cut it into squares. Wash and check the zucchini and cut into julienne strips. In a bowl, place the cleaned and chopped onion, zucchini, extra virgin olive oil and a pinch of salt, let stand for 10 minutes. Meanwhile cook the squid, steamed for 10 minutes and toss with the contents of the bowl and serve dividing them into 4 serving plates and garnish with cherry tomatoes washed and divided in half and a leaf of basil.

This post is also available in: French, Italian, Spanish


Recipes easy and quick to cook. In cucina con Manu.
Copyright © 2011 Manuela Gandolfo. All Rights Reserved.

Insert a Comment

*

Cookie Privacy Crediti: Realizzazione Siti Web - XONIC. Disclaimer: tutti i loghi e i marchi citati sono dei rispettivi proprietari.

In cucina con Manu utilizza cookie tecnici e di terze parti. Cliccando su 'Chiudi' accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. privacy sui cookie

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi